torsdag 16. mars 2017

Varm mat eller koldtbord?

Fornøyde medarbeidere gir bedre resultater.


Fornøyde medarbeidere: Flere undersøkelser viser at bedrifter som har lunsj på jobben har mer fornøyde medarbeidere. Hvorfor elsker vi mat på jobben vår? Hvorfor nesten ingen av våre medarbeider ikke vil ta med seg nå lenger sine matboxer? Er det blitt en trend å spise lunsjen på jobb? Eller vil de fleste medarbeidere foretrekker å ha lunsj catering i sin bedrift i Oslo til å ordne med maten på jobb?Forskjellige anledninger: Det som er mest interessant for meg er at det blir stadig mer populært å spise varmmat på jobben på fredagen, kjøpe catering og få levert den på grunn av forskjellige anledninger. Jeg har flere ganger sett og hørt at mine venner spiser overtidsmat i sin bedrift når firmaet ønsket å feire bedriftens fødselsdag, jubileumsfesten. Noen ganger vil kollegaer feire bursdagen til en av medarbeiderne og dermed bestemmer seg for å kjøpe varmmat på jobben med levering. En annen grunn kan også være vareopptelling. Flere av bedrifter har som rutiner å telle varene de ha på lageret og det skjer naturligvis på en lørdag, søndag eller etter den ordinære arbeidstiden.

varm mat til bedrifts jubileum?

Dermed trenger ansatte en måltid, gjerne noe som er ekstra ordinært, noe som kanskje er varmt og godt. Grunnen er at det er kun en spesiell anledning og det ikke er vanlig. Man feirer ikke hverdag bedriftens jubileum, eller kollegaens bursdag, heller jobber man ikke overtid hverdag. Det er gjerne en god grunn til det og pleier å være en ekstra satsing på nye marked, en ekstra forberedelse til messe eller så enkelt som vareopptellingen som ble nevnt tidligere. Flere av mine kamerater som forteller meg om at de måtte være ekstra på jobb fordi, sjefen hadde levert dem en oppgave for å levere, men de ikke hadde klart det på tide. På grunn av oppgavens omfang og viktighet har lederen bestemt at de må jobbe overtid og dermed fikk de overtidsmat levert på bedriften.


Urettferdig?Synes du at det er en "fair-deal"? Synes du at medarbeideren har krav til å få catering på jobben fordi de ikke har klart å levere, prestere på tide å bli ferdig med det? Eller arbeidsgiveren har ingen plikt til å ordne med noe catering, noe å spise, noe godt og varmt til overtidsjobben? Uansett hva vi mener er det mange hundre bedrifter og bedriftsledere som mener at medarbeidere skal få mat på jobben når de jobber overtid :-)

Koldtbord eller varm mat? Valget er ditt.


Varm mat eller koldtbord? Fordeler av varm mat levert på døren er at alt blir ferdig laget, kokt og "nesten" serveres på bordet! Det eneste som medarbeiderne må gjøre er å dekke bordet sitt, ta med noen brus, vann. Når cateringen med varm mat leveres til bedriften, så kan de bare forsyne seg med den deilige varme maten. Å kose seg med varmmat på jobben og nyte maten som ble servert. Men ulempen er at når det er hektisk som ofte det er, alle må være klare til å kunne spise maten som blir levert av overtidsmats bedriften. Spørsmålet er om alle ansatte klarer å avslutte sine gjøremål samtidig og sette seg ved bordet?
Noen andre foretrekker koldtbord! Koldtbord som overtids mat er en annen form for spising på jobb etter arbeidstid. Opplegget går ut på at koldtbord selskapet med levering, leverer mat på fat som er sammensatt av spekeskinke, ost, salat, brød, drikkevarer som er ferdig skåret og satt på et brett. Det eneste en må gjøre er å avdekke brettene! En må uansett har dekket bordet på forhånd, men fordelen er at overtidsmaten ikke blir kalt! Den heter jo koldtbord :-)
Søk som ofte fører til denne siden:  lunsj catering Oslo,  lunsj catering Oslo, overtidsmat til bedrift, varmmat levering Oslo, selskapsmat, varm mat levert på døren, ferdig mat levert på døren,


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar