onsdag 8. mars 2017

Utfordringer for en trivselsansvarlig


For en stund siden fikk vi en forespørsel av en "trivselkonsulent" i en av ganske store selskaper med flere kontorer i Norge og hovedkontoret i Oslo. Forespørselen låd slik:
"Hei, Eg skal fylle påskeegg til alle ansatte her, ca 110stk. Det eg lurte på var om de sel tomme påskeegg?"
Trivselsansvarligen fikk et klart "ja" fra meg, men innerst inne lurte jeg på: Hva slags bedrift vil gi sine ansatte påskeegg som en takk for året som har gått / eller god påske til alle sammen, gå del godteriet med deres nærmeste og kos dere i påsketiden, men vil sette i gang sin trivselsansavarlig til å pakke HUNDRE OG TI egg? Bildet ved siden viser hvor mye 110 eggeskall er :-)


110 påskeeggeskall tar så mye rom. Har du plass til så mye?

Volum: Tenk om hvordan skal en kjøpe 110 stk eggeskall fra butikken og frakte dem? Påskeeggeskallene er ikke tunge, men tar mye plass. En må minst ha en varebil til å frakte alle eggeskallene fra butikken / frå vårt lager til bedriftens lokal. Tenk at det første steget er over og du har fått alle eggeskallene på plass i din bedrift. Har du tenkt hvor vil du oppbevare dem? Slik som jeg har sett rundt omkring i Oslo bedrifter, jeg pleier å levere matvarer til mange bedrifter i Oslo-sentrum, så har ikke sett en eneste bedrift som har et rom " til overs".




Oppbevaring: For å oppbevare eggeskallene! Tenk om at lederen setter i gang en dugnad og involverer alle til å rydde pauserommet for å oppbevare påskeeggeskallene og påfylling av dem! Nå skal vi begynne å tenke på påfyllet. Hva skal vi fylle på eggeskallene? Hun begynner sikkert å søke på nett for å finne sjokolade / marsipan og andre ting som hun kan fylle inni eggeskallene. Hun kommer sikkert i kontakt med noen bedrifter som selger sjokolader i kartonger. Etter flere runder med søk og ta kontakt med vedkommede bedrifter og utsalgssteder, vil hun bli enig med noen av dem og skal kjøpe og frakte påskesjokoladene til pauserommet. Trivselsansvarlige som har bil, men bor i andre kanten av byen, må starte jobben sin en time tidligere for å kunne å rekke å frakte marsipan og sjokoladene fra butikken til pauserommet. Vi glemmer all den trafikken og mas og sjas hun måtte tåle for å få påskesjokoladene fraktet og samtidig være på jobben tidsnok. Når hun er i butikken og betaler fornøyd for varene og kassemedarbeideren slår alle sjokoladeeskene en etter en, må hun bære dem inni bilen! Det er minst 110 kg med sjokolade + kartonger og esker i tillegg. Noe som utgjør minst 20 kg og vi er oppimot 130 kg!

påskeegg produksjon byr på flere utfordringer blant annt transport.

Nå har vår stakkars trivselsansvarlige bært hele 130 kg med sjokolade inni bilen og er klar til å kjøre mot sin bedrift for å lage eller fylle 110 påskeegg til ansattene sine medarbeidere. Hun kjører fra bakdøren inn til bedriften og roper for hjelp og noen av andre ansatte kommer og hjelper v henne for å bære 130 kg med sjokolade opp til pauserommet.

Fordeling Nå er det viktigste på plass. påskeeggeskallene er kjøpt inn og sjokoladene har ankommet. Hva gjenstår igjen? tenker hun. Det viktigste nå fortiden er å fordele sjokoladene fordelt til alle påskeeggeskallene. Det skal være nøyaktig 1 kg til hver av eggeskallene. Hva vil skje dersom det er mer eller mindre av sjokolade på en av eggesjakkebe, tanker man.
En må være nøye og rettferdig når en veier sjokoladele til påskeeggene.

For det første er det urettferdig for den som får sin påskeegg med sjokolade eller marsipan med mindre enn en kg. For det andre det skal fylles alle eggene. Hvsi det er for mye i noen av dem, blir det for lite til noen andre påsekeggene. Man kan risikere å ikke ha marsipan til noen av de aller siste. Derfor er det uhyre viktig å holde tungen rett i munnen og veie 1 kg av gangnen og fylle i en tom påskeeggeskall. Til dette formålet trenger vår sekretær en vekt som kan brukes til å veien sjokoladenen. Det er ikke problem, hun bruker en vekt på kontoret sitt og i løpet av noen sekunder bringer hun vekten inni pasuserommet og snart er hun operativ for å veie og dele og pakke påskeeggene.
Nå har halve morgen av dagen hennes gått til å hente eggeskallene, sjokoladene. Den andre halve dagen har gått til å veie sjokoladene og fordele dem til 110 påskeskall.


Vi pleier å pakke påskeeggene våre inni cellofan.

Forpakkning: For å forhindre at sjokoladene, innholdet i påskeeggene og alt som er inni eggene skal få oksygen på seg, vil vi pakke påskeeggene med sjokolade innholdet inni en cellofan. Dette vil hjelpe smaken av sjokoladene og all innholdet bli forringet! Vi har fått  tilbakemeldinger av våre kunder at påskeeggene blir brukt, spist, levert til de som skal ha dem etter opptil 30 dager! Derfor mener vi at påskeeggene har det bra av å bli pakket inni cellofan for å ta vare på ferskheten og forhindre reduksjon av smaken og bevare mykheten.
påskeeggene blir finere når en binder dem med silkebånd.
Neste er å binde eggeskallene sammen! For ellers faller de fra hverandre og søles alle sjokoladen på gulvet! Og all jobben av å lage påskeegg blir borte! For å hindre det pleier vi å binde de to eggeskallene sammen.
Bindingen blir utført ved hjelp av en gjennomsiktig teip. Teipen sikrer at eggeskallene ikke skal gå fra hverandre. For å få dem til å se bra ut, binder vi dem sammen ved hjelp av et gult silkebånd.


Cellofan: Vi håper at vår trivselsasisten har klart å ordne alle små hindringer for å fylle de gode påskeeggene sine med kvalitet som varer minst 2 måneder før de blir spist. Og til slutt er det å oppbevare dem et sted, gjerne utenfor pauserommet, fordi alle andre skal bruke pauserommet selvsagt til å avslappe.
All denne prosessen kunne vår sekretær, trivselskonsulent eller HR-ansvarlig unngå neste gang de tenker på å gi noen gaver til sine ansatte. Spesielt når de planlegger å gjør det til flere enn fem, seks stikker. Fordi da utfordringer dukker opp med logistikk og transport og plassmangel og innkjøp av cellofan, silkebånd, eggeskall og alt annet praktiske forhindringer.
 Påskeegg 18cm Nøtter med Twist Ca. 250 GHer kan du se noen bilder av ferdig produktene vi kan hjelpe til: Påskeegg 25cm Tørket frukt og Nøtter Ca. 400 G

Ta gjerne en titt på vår nettbutikk for å se om vi har solgt tidligere til andre bedrifter. Finner du ikke noe som vekker din interesse, nøl ikke og ta kontakt. Fordi vi skreddersy dine ønsker. Vi vet at ikke alle er like og hver av oss liker noe og ikke alle er like.



Kontakt info:
Emil Shamloo
www.supermarket.no
post@supermarket.no





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar